Raise the Dead

Opskrift

Se hele opskriften på Raise the Dead

Etiket

[flickr]http://www.flickr.com/photos/simonfredslund/6667043625[/flickr]

Noter

Idé: 25. okt 2011: Jeg vil lave en Dead Guy Ale fra Can You Brew It? for den smager dejligt. Kim kommer med som co-brygger.

8. nov 2011: Kan ikke skaffe Pacman gær, Carastan malt eller Sterling humle og man kan nok ikke smage forskel på Magnum og Perle i 90 min bitterhumle, så jeg bruger humlen fra fryseren, Cara Crystal 80EBC og WLP011 i stedet fra Maltbazaren.dk. Det bliver nok ikke en klon alligevel med de udskiftninger, så navnet skiftes også til Raise the Dead.

18. nov 2011:
Mæskning gik fint. Kim var god til at røre rundt i malten i starten og forholdet mellem malt og vand passede lige præcis. Den skal ikke være tykkere og vi udnyttede derfor kapaciteten maximalt.

Filtreringen gik lidt svært. Gydevandet løb meget langsomt igennem, men det skyldes måske, at slagen ned i spanden når for langt ned og derfor skal presse urten igennem væsken for at komme ud. Det hjalp i hvert fald, da jeg satte en kortere slange på, men så sprøjtede det til gengæld. Efter sparging var preboil OG på netop det den skulle være, 1060 men efter boil var den 1068 hvor den skulle have været 1065. derfor tilsatte vi 2 liter vand inden gæring og den faldt til 1065 – det var lige en smule for lavt, men whatever. Gærstarteren havde stået i tre dage og var helt klar da den blev tilsat.

3. dec 2011:
Letter lige på låget og smider 14g Cascade i til tørhumling. Skvulper spanden lidt rundt derefter.

6. dec 2011:
Tappedag. Øllet skulle gæres 9 dage ved 16C og 5 dage ved lidt højere, men pga logistik fik den 18 dage ialt fordelt således:

  • 5 dage 17 C
  • 1 dag 19 C
  • 1 dag 20 C
  • 11 dage 21 C

men så boblede den også stadig efter 15 dage med et plop cirka hvert 15-30 minutter. Det har jeg aldrig prøvet før. Den er ikke inficeret, for den smager vidunderligt allerede, men jeg er bekymret for, om den er færdig med at gære. FG er på 1017, som er under de forventede 1020, men ift. andre øl jeg har brygget, er det forholdsvist højt, så der er en snert af tvivl hvorvidt, der udvikler sig flaskebomber.

Der var en rest maltekstrakt, så de blev brugt 181 g af det til 22 forventede aftappede liter. Tapningen gik fint og tog 2 timers tid og nu står vi med 22,8 liter Recucitar Los Muertos. Den smager rigtig godt ved flaskningen.

Billeder

Mæskning d. 18. november 2011:

Efter filtrering:

Tapning d. 6. december 2012:

Leave a Reply