Facts
- Navn: Dagmar Wit
- Stil: Belgisk Witbier
- Alc. 4,4%
- OG: 1040, FG: 1006
- IBU: 31
- EBC: 9
- Cal: 365/L
- Brygget: 9. maj 2012
- Tappet: 29. maj 2012
Opskrift
Hent opskriften på Dagmar Wit.
Noter
Før brygning:
Se Randy Mosher s. 205-208 Wit Guy White Ale + Passionsfrugt. Tilsæt 500g rice hulls til sidst i mæsk for bedre filtrering. Bitterhumle ca. 15 IBU. Det er ligegyldigt hvilken slags. Brug noget andet i stedet for Saaz til aromahumle. Noget USA-humle i stedet. Brug finvalsede havregryn – ikke flaked oats. Randy siger Instant oatmeal til en infusion mash, men ud fra hvad jeg kan læse svarer det vist meget godt til de finvalsede havregryn.
På brygdagen 9. maj 2012:
Dropper passionsfrugten. Det er nok, at den er mere humlet end normalt.
Kan ikke købe rice hulls, men mæskningen går fint uden. Tror det skyldes, at jeg bruger ~30% bygmalt med skaller, for mæsken er ikke stuck.
Vælger Colombus som bitterhumle. Den er gammel, men iflg. mine beregninger har den ikke mistet så meget alfahumle.
Vælger Sterling, for det er den humle, der ikke er for dyr i maltbazaren og samtidig er spændende og fra USA. 60 kr. for 100g.
Ender med at købe flaked oats og det går fint, men det ville det nok også have gjort med alm. havregryn. Det gør jeg næste gang.
Effektiviteten er ret lav, for jeg ender på 1040, som er 8 point under forventet.
Det er umuligt at veje kamille og koriander, så det bliver bare per gefühl og cirka samme mængde af hver. Tilsætter skallen fra 6 øko appelsiner.
Øllet smager fantastisk inden gæring. Der er en tydelig smag af orange og en behagelig bitterhed i bunden, der spiller fint sammen med den søde smag fra den megen hvede. Jeg tror det bliver en helt god witbier alligevel. Beslutter at kalde den Dagmar Wit, da den bliver færdig lige omkring hendes fødselsdag, og hun pt. er væk til Lalandia med Pia og Dennis.
Billeder
[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157629657129778″]