- Tag (ale) vådgæren ud af køleskabet.
- Find en 5 liters gryde og 2-liters kolbe frem.
- Mål 2 liter koldt vand i kolben og hæld det over i gryden og sæt den i kog.
- Fyld el-kedlen med vand og kog det.
- Find frem:
- Maltekstrakt
- Plastgrydeske
- Køkkenvægt
- Bæger til måling af ekstrakt
- Termometer
- Alufolie
- Brug det kogte vand fra el-kedlen med det samme til at sterilisere kolbe, folie og termometer.
- Læg et stykke steriliseret folie over mundingen af kolben og termometeret på en ren tallerken.
- Vej 200g maltekstrakt af.
- Når vandet i gryden koger tilsæt maltekstraktet stille og roligt for at undgå pludselig overkogning. Rør rundt og kog det i 5-10 minutter.
- Når tiden er gået. Hæld urten på kolben. Sæt termometer i og put folie over. Sæt evt. kolben i koldt vand for hurtigere nedkøling. Med aktiv køling i vand tager det 20 minutter at nedkøle 2 liter. Ved stuetemperatur tager det 8 timer eller deromkring.
- Når urten er 20-24 grader ryst kraftigt vådgæren og tilsæt den direkte i kolben. Pas på at gæren ikke sprøjter ud.
- Vent 1-3 dage ved stuetemperatur, så er starteren klar.