Categories
No category

Observator

Raveonettes nye album Observator er virkelig godt! I mange år har jeg kun sporadisk nydt The Raveonettes’ numre. En gang i mellem dukkede et enkelt nummer op, som brød monotonien og var værd at lytte til, men generelt synes jeg de er et meget overvurderet band. Det startede med en super anmeldelse i Rolling Stones fra anmelderen David Fricke og det var stort. Alle snakkede om det nu ENDELIG skulle lykkes et dansk band at bryde igennem i USA. Meeeeeen, Raveonettes er ikke mainstream og langt fra sødsuppe for ørerne, så i mine øjne har jeg ikke set det kæmpestore gennembrud. I Danmark vil Psyched Up Janis nok i lang tid stå som et større band med Sune Wagner i forgrunden end Raveonettes gør.

Men når alt det er sagt, så kan jeg blot på det varmeste anbefale Observator, som er det sjette album fra Sharin og Sune. Det rammer lige midt ned i pop, rock og  rockabilly-lyden de to altid har forfulgt. Denne gang er melodierne bare meget bedre (mere mainstream?) og der er tilføjet et piano, som nyt instrument og det er en fryd at lytte til.

Pitchfork giver albummet medium karakter, men indrammer, som altid, på perfekt vis stemningen på albummet og nailer det, at beskrive musik med ord. Her er hvad de skriver om første nummer “young and Cold” (og jeg er helt enig):

” …the Raveonettes possess the power to transform even the sunniest afternoon into post-hangover 3 a.m. In a year when one of the biggest pop hits evokes the vodka-commercial glamor of a night spent club hopping with attractive friends, “Observations” picks up the party a few hours later, when all your friends have abandoned you and you’re not sure how you’re going to get home. “

Leave a Reply