Categories
No category

RF22

Onsdag d. 29. juni

Dagmars fødselsdag, så jeg holder fri fra job og vi tager op til Rørvig, hvor vi holder fest sammen med min del af familien.

Kører med far og Ingrid til Roskilde og bliver sat af hos Mikael, hvor jeg tidligere på dagen var inde og sætte mine ting af. Cykler ud til indgang Nord, får armbånd på og smutter ind af den nye indgang.

Armbånd på
Endelig festival :-)

Robert Plant & Alison Krauss, Arena, 21.30

Kommer direkte ind og over til Robert Plant og Alison Krauss, der spiller countrytematisk musik. Hører When the Levee Breaks, men det er en smule kedeligt og en svær koncert at hoppe ind i som den første, så jeg finder Brian under koncerten og vi bliver enige om at smutte. Jeg skal over forbi

Post Malone, Orange, 22.30

og tage en video til Dagmar.

Better Now

Der er en kødrand af mennesker, så vi bevæger os hurtigt videre over til aftenens egentlige første koncert:

Turnstile, Avalon, 23.00

Det er en meget energisk koncert, som jeg står og hører bagved til højre sammen med Jesper, Lau, Brian, Martin, Jacob og muligvis flere. Jesper, jeg og Brian hopper ind i moshpitten, og det er sjovt og vildt. God numrene er meget korte. Selve musikken er so-so, men det er sjovt at være i gang.

Efter moshpit

Biffy Clyro, Arena, 00.15

Med Brian og Jesper tager vi den sidste koncert for i aften. Biffy gør det meget godt. De er meget mere rå og hårde end på plade, men deres sange er lidt kedelige, må jeg sige.

Biffy Clyro

Torsdag d. 30. juni

Det er frugttorsdag. Det er den varmeste dag på festivalen, så på med bananoutfittet og mødes med Marie, der leger avocado, senere.

God hygge i haven hos Jesper, hvor der også er plads til et dejligt varmt poolbad og min IPA på hanen.

Festival IPA i haven

RF-programmet i år lider (igen) under dårlige navne, men jeg kan se, at ift. RF19 er det helt galt denne gang, så vi smutter først ud til…

Modest Mouse, Avalon, 17.00

Det fungerer ikke rigtigt. Koncerten er kedelig, selv med de numre man kender, men vejret er godt og vi drikker øl og drinks.

Lidt kedelig koncert
Modest Mouse klip

Aftaler med Marie, at vi kan mødes ovre ved næste koncert, så vi går over til noget, som Lau gerne vil høre:

Yola, Mantra, 18.30

Dejligt vejr, dejlig dag og god, hyggelig soulmusik fra UK. Det var lige hvad vi trængte til.

Frugttorsdag
YOLO med Yola. Læg mærke til Lau.

Efter Yola gik jeg med Jesper over og så noget…

Megan Thee Stallion, Orange, 19.30

Jeg har aldrig været til meget rapmusik, og dette her vidste jeg på forhånd ikke var noget for mig. Budskabet om fri abort kan jeg godt støtte, men musikken fungerer bare ikke. Der var iøvrigt heller ikke så mange til koncerten, så vi smuttede efter hun spillede et nummer jeg kendte (WAP). Jeg kan dog ikke huske hvor vi gik hen eller hvad vi lavede, men jeg tror vi gik hen og fik noget mad med Lau og Sarah og derefter mødtes tidligt ved pælen til…

Dua Lipa, Orange, 22.15

Jeg var ved at være ret træt (og fuld), så den glade popmusik prellede ret meget af på mig. Jeg dansede lidt med Lau og byttede trøje et par gange.

Lidt fuldemandstrøjebytte

Hun talte, ligesom Megan, også om abort og spillede et livligt show, men jeg gik efter en halv time. Jeg gik alene med al den pant, der var samlet for nu ville jeg tjekke om man kunne få noget for det. Over til pantboden ved Arena og fik sølle 28 kr. for en stak kander og plastkrus. Det er ikke så pantvenligt at tage 5 kr. for hvert stykke plast, men kun give 1 kr. ved indsamling. Det er en ommer. Jeg brugte pengene – og lidt til – til at købe en Yakima, som var det bedste Beer Barn havde at byde på og så stavrede jeg over mod…

Phoebe Bridgers, Avalon, 23.30

Jeg kan intet huske fra koncerten andet end, at jeg synes det var kedeligt, så jeg gik i stedet med Ditte forbi et fyldt orange scene, da Dua Lipa lige var færdig, over og mødtes med Jesper, Martin og Jeppe ovre ved…

Bada, Pavillon, 00.00

Helt ærligt burde jeg nok bare være gået hjem, men jeg forsøgte at købe nogle øl og kom i farten til at hælde en mands øl ud i min jagt på et par pantkrus til at udligne panten ved købet. Han blev lidt sur, fordi han ikke kunne se det var mærkeligt at stille sin øl på jorden uden at holde øje med den. Anyway jeg købte nogle øl, gik hen til tønderne med de andre foran Pavillon og så faldt jeg i søvn siddende. Jeg blev vækket af Martin og gik hjem, men jeg gjorde det ikke, men gik i stedet ind i teltet og satte mig ned for at høre Bada. De var rigtig gode, men stenet drone/elektro metal er ikke nok til at holde mig vågen, så jeg faldt i søvn igen, blev vækket af vagter et par gange og besluttede derefter at tage hjem og spiste lidt snacks på McD til omkring kl. 02. Godt træk, selvom jeg glemte, at jeg skulle se Joyce på Arena kl. 01.30.

Fredag

Mange tømmermænd og derfor en hård morgen at stå op til. Jeg kunne ikke sove rigtig længe, men vågnede omkring 8.45 og trængte til at stå op. Gik ned i sofaen, sov videre en times tid, trimmede skægget og tog over til Jevse med Jannie og Mikael, der var kommet tidligt hjem fra arbejde. Op på hesten igen.

Det var jo Svenskerdag, men en af de roligste, vi nogensinde har holdt. Det var lidt køligt på omkring 22 grader, men hele dagen så det ud til at ville trække op til regn, og det gjorde det så også lidt senere, da vi smuttede ind til…

Saveus, Arena, 18.00

og mødtes med Sune og Nette, der var ude på en endagsbillet. Det var lidt vådt, men ikke for voldsomt. Musikken var OK – meget gospelagtig, men folk var rimeligt godt med. Vi gik allesammen ved 19-tiden over mod…

Thomas Helmig, Orange, 19.15

Han indledte med at spille “Det er mig, der står herude og banker på” som andet nummer, og derefter gik det ned ad bakke. Benjamin Hav kom med på scenen og spillede nogle gudsjammerligt kedelige numre, så jeg gik i god tid over til…

The Smile, Arena, 20.30

Jeg kan faktisk ikke huske hvem jeg var sammen med, men jeg stod ved siden af en (måske var det Jannie og Mikael). Det var i hvert fald en rigtig god koncert, men nok ikke rigtig festlig. Jeg blev i hvert fald til det hele.

The Smile

Så var det bagefter over og hænge ud et sted. Tror nok jeg gik i food court med Mikael, Jannie og Jesper, hvor jeg mødte Marie igen. Vi spottede også Hans og mens vi stod og snakkede og hyggede ude foran Food Court ved toiletterne mødte jeg også en, som jeg ikke kan huske. Anyway vejret blev godt og vi smuttede over til pælen i god tid til…

Tyler, The Creator, Orange, 22.00

Meget fedt sceneshow. En film starter med at flyve ind over en regnskov og man lander midt i det hele og ser ham på toppen af et bjerg alene på scenen.

Tyler på scenen (Foto: Soundvenue)

Men jeg kender intet af det han spiller. Kun Yonkers, men jeg går inden han når så langt. Over til…

Jerry Cantrell, Avalon, 23.30

som spiller god, gammeldags, old-school grunge rock krydret med hans eget seneste, lidt countryagtige, solomateriale. Men der var mange AiC-numre.

Superfedt, men påfaldende få mennesker. Og det var Greg Puciato (The Dillinger Escape Plan), der sang.

The Rooster

Efter ham var der kun Jada og Chvrches tilbage. Gik over til…

Jada, Orange, 01.00

og regnede egentlig ikke med hun havde så meget at byde på, men må sige, at hun sagtens kunne brænde igennem på den store scene. 20 dansere, fuldt band og forskellige ting på scenen samt en indlevelse og fantastisk stemme gjorde denne koncert overraskende god.

Chvrches, Arena, 02.00

Var mødtes med Pia ovre ved Jerry Cantrell og hun var nu fortsat den eneste, der stadig gerne ville mere, så vi gik over til sidste koncert med Chvrches. Lidt tam optræden, men numrene er meget gode og Lauren smurte sig ind i blod til sidst. De spille bl.a. Recover, The Mother We Share, How Not To Drown (uden Robert Smith) og en masse jeg ikke kendte, men som Pia åbenbart gjorde.

How Not To Drown

Derefter skiltes Pia og jeg, og jeg smuttede hjemad til Eget Bo og var i seng ved 04-tiden efter fire rugbrødsmadder.

Lørdag

I dag skulle Tour de France starte i Roskilde, så jeg smuttede med Mikael ud på ruten og så dem stryge forbi på 10 sekunder på Ringstedvej.

2. etape kører forbi inden starten gives fri.

Over til Jespers have og hygge med vennerne. Det er dejligt vejr og god stemning. Jesper overtalte mig til at shoppe ind til en Bloody Mary.

Sidste dag i poolen.

De andre gik derud før mig. Jeg havde lige lidt med maven og så skulle jeg købe lidt mad at have med derud fra Efes. Så med mad og et par øller kommer jeg ind af Nord og direkte over til pitten ved Orange og høre…

St. Vincent, Orange, 17.00

Flot vejr. God koncert, selvom jeg bedre kunne lide hendes lakbandsetup frem for det soulede rockband denne gang. Men fedt nok, god stemning og jeg havde medbragt et par IPA fra Jespers køleskab til os. Jeg mødte også naboerne JP og Christina.

Hun gjorde noget interessant ved at slutte koncerten af med at instrumenterne og sangen langsomt blev lavere og lavere, så den til sidst sluttede uden man lagde mærke til det. Så var alt stille – det har man ikke hørt før på Orange.

Højre pit foran Orange.

Da hun var færdig trillede vi til…

Sierra Ferrell, Pavillon, 18.15

Det var god baggrundmusik til at drikke lidt øl til. Meget dejligt band med hyggelig udstråling og halm i skoene. Det var noget med en sanger/guitarist, kontrabas og så violin(?).

Jeg smuttede efter koncerten med Pia over til Brazil for at hilse på.

Der mødte jeg Marie igen, igen, samt Kasper og Duen. Der fik jeg en burger og en øl og så derefter tilbage til Pavillon og høre…

Squid, Pavillon, 20.00

Jeg synes det var meget godt, og jeg mødte Claus fra Diskant og fik en snak med ham.

Man møder altid nogen.

Jesper, Jeppe, Ditte, Martin, Lau og de andre var ikke begejstrede for Squid, så vi gik omkring 20.50 over til…

Idles, Avalon, 21.15

Som til gengæld var helt fænomenale. Nok årets bedste koncert. Virkelig god energi, og Jesper og jeg måtte ind foran i pittet og moshe igen med Mikael.

Så var det tid til festivalens hovednavn (sammen med The Smile):

The Strokes, Orange, 23.00

Det gik overhovedet ikke. De gik på en halv time for sent uden undskyldninger eller noget. Julian Casablancas var fuld, gad ikke synge og væltede rundt på scenen. Han ødelagde det endvidere ved at sige ting som, “er vi ikke snart færdige med vores time så vi kan smutte” og andre latterlige ting. Fuldstændig kamdårlig koncert. Bandet spillede fint, men han ødelagde det virkelig for alle. Jeg så dog det hele med Kasper og Pia og smuttede derefter over til…

Iceage, Avalon, 01.00

De var sgu fine nok, men havde lagt lidt discovibes på deres Vendetta og jeg ku mærke jeg var ret træt efterhånden, så efter 5-6 numre foreslog jeg Pia om vi skulle gå til…

Tessa, Arena, 01.00

…bare for jeg lige kunne optage en video til Dagmar. Tessa styrede meget godt og havde virkelig mange gæster med, som næsten overdøvede hendes egen præstation. Men her er en snippet af Mums!

Tak for denne festival.

Det var dejligt at komme på græs igen. Forsøg igen at finde nogle hyggekoncerter at hænge ud til, når der kun er halvskod ting rundt omkring.