Categories
No category

RF24

Endnu en festival med dårlig musik. Der var et band om dagen, som lavede en god koncert: Yamé, Smag på Dig Selv, Foo Fighters og Jane’s Addiction. Det skortede på hovednavne, men det var OK med de små navne. Vejret var ret dårligt det meste af tiden, så det var godt at jeg ikke brugte penge på billetten.

Tirsdag 2/7

Tog ud til Jesper efter aftensmaden, så var der omkring kl. 21. Lau, Sarah, Sune, Martin, Pelle og Jesper var der og vi havde en god, festlig aften med Tame Inhaler, der smagte lidt oxideret, men der var også Fernet og Sarah, der fik lidt for meget. I seng halv 2 og så op igen og på arbejde kl. 07.20.

Orange scene om morgenen, inden det hele åbner om onsdagen

Onsdag 3/7

Arbejdet i boden er fint nok. Det er godt der er noget at lave, og det giver også mening, men det er lidt hårdt og egentlig vil jeg hellere bare undlade at arbejde, og det er faktisk det værste. Vagten gik fint fra 08-18 og så derefter over at se

Frank Carter & The Rattlesnakes, Eos, 1900

Meget godt showmanship. Der var circle pit, mosh pit, og Frank var nede og synge balndt publikum. Musikken manglede noget på den medrivende side og det var simpelthen hverken melosik eller hårdt nok. Det ligger sig lige i mellemlaget.

Frank Carter laver mosh pit

Derefter skulle jeg lige hente noget mere tøj i boden, og så gik jeg forbi Estee Nack på Gaia, der lød som noget meget fed hiphop. Rigtig 90’er rap.
Mødtes med de andre på Avalon, hvor vi drak lidt. Tilbage til Gaia og høre lidt Bar Italia og drikke 1664 og så over til

Doja Cat, Orange, 2200

Stod ved pælen med flere af de andre.

Lidt ventetid med venner

Havde lovet at tage lidt video til Dagmar, så det gjorde jeg. Ikke det vilde impact gjorde hun. Så 12 numre frem til Say So og de andre smuttede før mig, så det synes de andre heller ikke rigtig om. Tilbage til Avalon og se

Taqbir, Avalon, 2245

Scenen står på gulvet nede ved publikum. En kvinde uden burka synger punk mens to mænd i burka spiller til. Godt statement, men mindre god musik. Kort koncert, for vi nåede at se det hele og drikke noget mere og så kom aftenens mest weirde koncert med

The HIRS Collective, Avalon, 2320

En tyk, halvskaldet mand med langt nakkehår lavede skiftevis sang og growl henover en trommemaskine og det andet bandmedlem, der spillede guitar. I nogle af sangene indgik der mindre passager af pop-sange (Girls just wanna have fun) inden det gik amok igen. Weird. Det begyndte at regne igen og vejret blev ret koldt. Jeg gik sammen med Jesper, Sune, Ditte og Line (Dittes kollega) over til merchboden og købte en flot regnslag og derpå hurtigt over med Kildsigerne til deres yndlingsgenre: fransk rap.

Yamé, Eos, 2330

Det var superhyggeligt og meget lækkert at høre på. Virkelig en positiv overraskelse og den langt bedste koncert denne onsdag. Så den i let regn sammen med Kildsigerne, Sune, Jesper og Line.

Jungle, Orange, 0100

Vildt fede numre, meget æstetisk flot lys og skygger på scenen, men de lider lidt under, at der ikke er en frontperson og det lyder for meget som om man bare afspillede pladen. Jeg gik cirka halvvejs i koncerten hjem til Jesper for at sove.

Torsdag 4/7

På vej til sidste vagt kl. 07.55

Sidste dag i boden. Fin vagt igen fra 08-18. Havde heldigvis ikke ondt i ryggen efter denne vagt, men var klar til fest.
Gik med Jesper og Sune over til

Khruangbin, Arena, 1900

Prøvede køen til pitten, men de andre blev utålmodige og forlod køen og så stod vi i teltkanten. Nåede ind til handicapscenen, mødte Lau og Sarah og så koncerten med dem. Sune og Jesper skred. Hørte et par numre, som var fede. Virkelig lækker lyd og de havde valgt nogle af dem, som der var lidt sang på. Så fik Lau lavt blodsukker og vi måtte daffe ud. Jeg købte en sodavand til ham, han fik det bedre, og vi så det sidste af koncerten fra siden. Derpå gik vi til min bod og fik noget aftensmad og så over til

The Beaches, Gaia, 2100

Meget fint pop-rock. Det stod ned i stænger mens vi hørte koncerten, men det stoppede samtidig med koncerten. Vi var der faktisk allesammen der og gik over til 1664 bagefter og købte noget mere øl, satte os ved et bord og drak og hyggede. Og så gik vi til

The Last Dinner Party, Eos, 2245

Der var supermudret på vej over til scenen og der var mange mennesker derovre, så vi kunne ikke komme ind til koncerten og stod lidt i mudder bag lydboden indtil vi opgav og gik over mod Avalon til aftenens bedste koncert med

Smag På Dig Selv, Avalon, 2330

Jeppe havde købt en afsindig dyr champagne, men det gav de andre et boost. Jesper var i hvert fald i hopla og fik os (Lau, ham selv og jeg) most frem til helt forrest i et propfyldt Avalon, hvor vi lavede mosh pit. Fremragende koncert i godt selskab. Derefter var vi alle ret færdige, men jeg overbeviste Jesper om det rigtige ville være at købe en kande White Russian og gøre sig klar til næste band kl. 01.

Sidder lige og får en kande

Det endte så med at vi drak den på handicap og da kl. blev kvart i et indså jeg at vi nok hellere måtte hjem, så det gjorde vi.

Fredag 5/7

Hygge i haven fredag

Så var der hygge i haven. Vejret var ikke super (det var et par kraftige regnbyer og lidt køligt), men der var morgenmad, musikquiz, masser af øl og lidt ost og pølse sponseret af Pelle.
Det var også i idag Sune tilbød sig selv at blive klippet, så det fiksede jeg også lige. Det blev ret fint. Kristoffer havde endagsbillet så ham skulle vi også ud at mødes med.

Kim Gordon, Avalon, 1715

Vi startede med at komme lidt sent til koncerten, men jeg mødtes med Michael E fra arbejdet og det endte med at blive ret hyggeligt, selvom koncerten ikke rigtig sagde mig noget – men så fik jeg da set Kim Gordon.
Derpå smuttede jeg vist med Michael over for at spise lidt mad i boden og derpå droppede jeg Alvvays og gik til

Otoboke Beaver, Eos, 1930

Vildt energisk, japansk punk, krydret med vilde temposkift og hurtigsnakkende energiudladninger. Meget som man kan forestille sig. Mere interessant end godt. Vi forlod vist koncerten imod slutningen og gik til Gaia og 1664, hvor jeg sad på en el-kasse og drak lidt sammen med de andre inden vi skulle til årets hovednavn

Foo Fighters, Orange, 2100

Vi var der allesammen: Pia, Rikke, Michael E, Pelle, Martin, Lau, Sarah, Johanne, Jesper, Mikael, Jannie, Kasper, Jeppe, Ditte, Kristoffer.

Superkoncert. Virkelig underholdning i højeste klasse. De spillede 2½ time og det var fedt, også selvom deres numre ikke er lige mig. De elskede at spille her og det smittede af. Rikke smurte glimmer på os alle.

Glimmer!

Jeg var i superhumør efter koncerten og vi gik de fleste videre over til

Roisin Murphy, Arena, 2345

Ved handicap stod vi og hang lidt i starten, men jeg fik fortalt at nogen hentede en kande Long Island Iced Tea og så blev der straks bedre humør. Jeg fik i hvert fald danset meget og blev rimelig fuld. Roisin skiftede tit tøj og spillede noget OK dansemusik og et enkelt Molokonummer i lidt anderledes indpakning. Jeg var glad og i godt humør.

Kvelertak, Avalon, 0115

Jeg var enig med Jesper i at festen slet ikke var slut endnu, og vi skulle over til Kvelertak. Der stod jeg vist bare og svajede i min fuldskab og gik over og købte en kande øl, som overhovedet ikke var nødvendig. Kvelertak er OK hård rock, men jeg var for fuld og kunne ikke samle mig om det. Jesper overbeviste mig om, at jeg nok skulle hjem, så det gjorde vi. Jeg husker jeg slingrede rimeligt meget på cyklen selvom hele stykket er ligeud.

Lørdag 6/7

Jeg sov vist frem til kl. 12 og det var tiltrængt. Havde en del tømmermænd, men ikke så meget, jeg ikke kunne spise eller stå op. Det var Svenskerdag, så jeg var ovre i Føtex og købe ind til Bloody Mary.

Så er der Svenskerdag!

Alle var vilde med at blive klippet, så jeg fik trimmet både Jeppes og Mikaels skæg, og Jesper trimmede så mit. Vi var endda en tur i poolen (for 2. gang i år) selvom den kun var 18 grader. Lækker dag i Camp Jernbanegade. Vi havde meget svært ved at komme ud mod pladsen, især pga. det dårlige program, men også fordi der var varslet nogle enormt store regnskyl og kraftig vind.

Twin beard!

Jeg ville gerne have hørt Barselona (13.30), Dina Ögon (15.30) og English Teacher (16.30), men de blev alle forbigået pga. god stemning i campen.
Da vi tog derud var kl. over 18 og vi endte med at smutte til

Action Bronson, Arena, 1815

Eller vi gik direkte op i Brooklyn Baren og drak lidt mere og hørte musikken i baggrunden. Der besluttede jeg også at vi alle skulle købe billetter til travbanen på Bornholm, så det gjorde vi. Action Bronson var fin rap med rigtige instrumenter. Vi blev hængende til

Orange umiddelbart inden PJ går på

PJ Harvey, Orange, 2000

Vi måtte have regnslag på og så ind i pitten med Lau og Sarah, hvor der var overraskende fyldt. Det var meget stenet musik og hun er ret indadvendt, så efter en god halv time gik jeg op til nogle af de andre ved pælen.

PJ i sit es

Derpå smuttede Mikael og jeg en tur i madboden, hvor jeg indløste mine sidste madbilletter. Vi spiste og gik en tur på camping i mudderet tilbage over til Arena, fik endnu en øl og smuttede over til

Jane’s Addiction, Arena, 2215

Der var rigeligt plads i pitten, så der gik vi ind. Vi mødtes med Lau, Sarah, Jannie og Jesper og så stødte jeg ind i Rasmus fra Beru. Jane’s var væsentlig mere syret end jeg troede. Der var ikke meget melodi i sangene, men de spillede godt. Jeg fik dog næsten angstanfald over forsangerens indsunkne, zombieagtige udseende og begyndte at tænke over mærkelige ting som at teltet ville falde sammen over os alle. Anyway. Jeg blev der til koncerten sluttede, mens alle undtagen Jannie gik.

Arena inden Jane’s Addiction. Regnen er slut for denne aften, men der var meget mudder.

Derefter var der ikke meget ved festivalen længere. Vi overvejede Medina kl. 01, men ingen havde rigtig lyst. Jannie og jeg drak en Lumumba ved mælkeboden ved Food Court og mødtes med Pia. Der drak jeg en sidste øl og takkede af for årets festival og smuttede hjem i seng hos Jesper, hvor de allerede lå og snorksov kl. cirka 01.30.

Næste år skal jeg have et arbejde igen, for det giver mening at spare penge og have adgang til billigere mad. Desuden fik jeg færre tømmermænd, når jeg kun kunne drikke fra kl. 18 to af dagene. Jeg må lige se om det skal være i Brazil igen, for jeg vil ikke have 22-08 vagter og det tror jeg, at jeg risikerer.